Очаква се служебният кабинет да разгледа на днешното си заседание Национален план за борба с рака. Документът

...
Очаква се служебният кабинет да разгледа на днешното си заседание Национален план за борба с рака. Документът
Коментари Харесай

Националният план за борба с рака в дневния ред на кабинета

Очаква се служебният кабинет да разгледа на днешното си заседание Национален проект за битка с рака. Документът е предмет на дългогодишни разисквания, като крайният период за завършването му е 31 декември.

В текста на проекта са заложени ограничения, целящи въвеждането на интегриран метод към обособените сфери и стадии на онкологичните грижи.

През 2020 година 2,7 млн. души в Европейския съюз са диагностицирани с рак, над 36 хиляди от които в България, близо 20 хиляди от тях  изгубили борбата със болестта. По данни на Международната организация за проучване на рака, в случай че не се подхващат решителни дейности, се чака до 2035 година смъртните случаи да набъбнат с 24%, което ще трансформира рака в главната причина за гибел в общността. 

Министрите се чака да одобрят предложение до Народното събрание за приемане на Национална тактика за младежта с хоризонт до 2030 година. 

Служебният кабинет следва да разиска Национален проект на България за 2022 година за развиване на качествата, за ръководство на границите и за връщане на нелегално пребиващи жители от трети страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР